Sing 2 ( Şarkını Söyle 2 )

2016 yılında ilk macerasını vizyonla buluşturan Sing ( Şarkını Söyle ,) sinema salonuna beklentisiz girip şaşırtıcı derecede keyifle ayrıldığım bir animasyon olmuştu. Illumination Pıctures’in tasarladığı bu animasyon, hayvanlar dünyasında gerçekleşen bir müzik programının öncesi ve esnasındaki aşamalarına değiniyordu. Filmin yaşattığı etki ve oluşturulan atmosfer o kadar uyumluydu ki, çoğu izleyici bu maceranın ardından gelecek olası bir devam filmini bekler olmuştu.

Illumination’ın genellikle ilk film sonrası gelen devam yapımlarında geniş yavanlıklar oluşur. Senaryoyu önemsemek yerine anlık durum komedilerine sırt yaslayan bir tutumu hissetme olasılığı fazlaca perdeye – ekrana yansır. Fakat ilk filmin de yönetmenlik koltuğunda oturan Garth  Jennings, stüdyonun geleneğe dönüşen bu gidişatını adeta ortadan kaldıracak bir işe imzasını atmış. Kariyerinde birçok klip yönetmenliği yapmış olmasının da getirdiği tecrübeyle ikinci filmi ilk filmin yolunda fakat ufak mekan ve karakter değişimleriyle ilerleten Jennings, adaletli rol dağılımı ve her duyguyu dengeli aktarımıyla ortaya başarılı bir animasyon anlatısı çıkarabilmiş.

Animasyonun en önemli özelliği, karakterlerine insani duygular yüklemekten ziyade bu duyguları yansıtış biçimde tercih ettiği seçenekler olmuş. Çünkü heyecan, hüzün ya da panik olma gibi tepkilerin dışa vurumu söz konusu hayvanların hakimiyetindeki bir animasyonsa şayet biraz zor olabilir. Bu tarzı en iyi yansıtabilen tabii ki Disney yaratıcıları. Lakin Sing 2’nin genel çehresi büyük bir gösteri hazırlığı esnasında oluşan tüm gelişmelerle uyumlu hayvan karakterlerle şekilleniyor. Dolayısıyla izlerken neşelenip, gerektiği yerde duygulanabileceğimiz bir animasyon projesi karşımıza sunulmuş.

Bu hususta oluşturulan dünyanın da payı çok fazla. Her karakterin kostümü sanki yetenekli bir terzi ordusu tarafından özenle tasarlanmış hissi oluşturuyor. Ayrıca tasarlan şehrin atmosferi ve karakterlerin kendi benlikleriyle ortaya çıkardığı etkili performanslar, yetişkinleri hemen radarına alabilecek, çocuklara da bol kahkaha attıracak tarzda bir öykünün oluşmasına vesile olmuş.

Hazır devam animasyonlarının genelde var olan vasatlığına değinerek başlamışken iddiamı biraz da güçlendirmek isterim. Keza Sing 2, Shrek 2’den bu yana çekilmiş en başarılı devam animasyonu oldu benim gözümde. Tabii ki tahmin edilebilir öyküsü ve bu macerayı pekiştiren oturmuş karakterlerinin payı çok fazla. Lakin Jennings’in atmış olduğu bu adım, harika dublaj kadrosu ve mükemmel şarkı performanslarının işbirliği neticesinde yüksek sonuçlar veren bir şamataya dönüşmüş. Özetle her yaşa hitap eden, eğlenip zamanın nasıl aktığını farkına varamadan salondan çıkacağınız bir animasyon Sing 2. Çocuklarıyla hoş bir hafta sonu geçirmek isteyenler açısından ise iyi bir tercihe dönüşebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir